Verhuizers inhuren: een verhuisbedrijf

Verhuis & opslag Blog

Verhuisbedrijf of zelf verhuizen?

De beslissing om een verhuisbedrijf al dan niet in te huren is een vraag die je gedachten lang kan teisteren. En zoals bij de meeste beslissingen, is het antwoord voor iedereen afhankelijk van verschillende factoren zoals tijd, geld, moeilijkheidsgraad en de complexiteit van de verhuizing. Als je naar de andere kant van de stad verhuist, zal het antwoord ook sneller gevonden worden dan wanneer je naar de andere kant van het land verhuist. Toch is het een goed idee om alle opties te overwegen om er zeker van te zijn dat je de beste beslissing neemt. 

Als je verhuist en kiest om een verhuisbedrijf in dienst te nemen, dan moet je ervoor zorgen dat je de beste neemt. Hier knelt vaak het schoentje. Er zijn zoveel verhuisbedrijven om uit te kiezen, waardoor je vaak de bomen door het bos niet meer ziet. Hieronder geef ik je wat tips en suggesties zodat je er met gemak de beste uitkiest.


Van een dozijn verhuisbedrijven naar 3

Beslis je om een verhuisbedrijf in te huren, neem dan je tijd om het nodige onderzoek te doen. Enkel op deze manier zal je een lijst kunnen samenstellen en een betrouwbaar verhuisbedrijf vinden.  Voordat ik een afspraak maak met een verhuisbedrijf om mijn huishoudelijke artikelen te komen bekijken, interview ik ze altijd eerst telefonisch. Dit is een ideale manier om je lijst van een dozijn verhuisbedrijven te beperken tot een top 3 en jezelf dus heel wat tijd en moeite te besparen. Vraag een verhuisbedrijf ook altijd wat ze aanbieden, want dit kan nogal verschillend zijn. Tevens kan je beoordelingen over het verhuisbedrijf opzoeken en lezen. In de goede en slechte verhalen van andere mensen vind je advies van onschatbare waarde.  Mijn allereerste verhuis bracht me helemaal van mijn stuk toen het verhuisbedrijf me bijna het dubbele aanrekende van wat ze me oorspronkelijk hadden aangegeven. Ik weigerde te betalen totdat ik de vrachtbrief bekeek. Wat ik ontdekte was dat er kosten in rekening werden gebracht voor extra diensten die ik niet had verwacht en me ook vooraf niet werden medegedeeld. Een laatste tip om je keuze te beperken: laat je niet vangen en vraag wat hun extra diensten zijn en hoeveel ze kosten.


Het goedkoopste verhuisbedrijf is niet altijd het beste

De goedkoopste verhuier mag nog zeer aantrekkelijk lijken, laat je keuze niet leiden door het prijskaartje. Als je drie tot vijf verhuizers met elkaar vergelijkt en één van hen heeft een veel lagere prijs dan de andere, kan dit een teken zijn dat de goedkope verhuizer vermeden moet worden. Onbetrouwbare bedrijven proberen vaak klanten te lokken met lage kosten, speciale aanbiedingen en andere verleidingen, zoals gratis diensten. Onderzoek daarom altijd eerst de reputatie van het bedrijf!

Vlotweg Verhuisgroep BV is een betrouwbaar verhuisbedrijf dat de verhuizing in Eindhoven voor je verzorgt.

Delen  

12 januari 2018

Alles over vastgoed

Welkom op mijn blog over vastgoed, mijn naam is Mustafa en ik ben 47 jaar. Toen ik in de jaren '90 voor makelaar een opleiding volgde, begon ik alsmaar meer interesse te tonen voor het kopen en verkopen en voor het huren en verhuren van huizen, studio's, appartementen en (bouw)gronden. Ik maakte van mijn passie mijn beroep en ben nu dagelijks actief bezig op de vastgoedmarkt. Het is fantastisch mensen bij te staan in hun keuze naar dat stekje waar zij zich goed (gaan) voelen. Op deze blog vind je interessante artikelen, nieuws over recente projecten, eigen ervaringen en tips & tricks met betrekking tot vastgoed. Ik hou het voor iedereen verstaanbaar. Veel leesplezier alvast!