Een kantoor laten schoonmaken door professionals

Schoonmaakdiensten Blog

Heb je een kantoor, maar heb je geen duidelijk idee hoe je het kantoor moet schoonmaken? Je weet hoe belangrijk een schoon en georganiseerd kantoor is voor een productieve werkdag. Als je je kantoor laat schoonmaken door professionals, zal het personeel van het bedrijf afstoffen, reinigen en stofzuigen alsof het hun eigen kantoor is. Zo heb je meer tijd om te werken en maak je een goede indruk bij je klanten die niet worden afgeleid door rommel.

Wat omvat een kantoor laten schoonmaken?
Schoonmaakdiensten voor kantoren omvatten (maar zijn niet beperkt tot) het afstoffen van bureaus, vensterbanken, fotolijstjes en computermonitoren. De tapijten worden gestofzuigd en de vloeren gedweild. Ook het desinfecteren van toetsenborden en muizen horen bij de dagelijkse routine. Bij de afvalverwijdering zullen professionele schoonmakers nooit iets weggooien of verplaatsen zonder het je eerst te vragen.

Hoe vaak moet je een kantoor laten schoonmaken?
Een goede schoonmaak van het kantoor kan het visueel aantrekkelijk maken en de productiviteit van de werknemers die er werken verhogen. Afhankelijk van bepaalde factoren, zoals de grootte van het kantoor en de werktijden, kun je besluiten het kantoor elke dag schoon te (laten) maken of juist een wekelijks schoonmaakschema aan te houden. Sommige reinigingsprocedures kunnen maandelijks of zelfs halfjaarlijks worden uitgevoerd. Houd er rekening mee dat dit maar richtlijnen zijn en dat je het schoonmaakschema kunt aanpassen aan je voorkeuren. Om je een idee te geven, volgt hier een voorbeeld van een mogelijke dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en halfjaarlijkse schoonmaakroutine op kantoor.

Welke taken worden dagelijks uitgevoerd?
Wil je dagelijks het kantoor laten schoonmaken, bijvoorbeeld door Van Alem Schoonmaak? Dan hoort hier onder ander het verzamelen van papier en afval bij. Zorg ervoor dat je belangrijke papieren of documenten afzonderlijk legt. De toiletten worden dagelijks gereinigd. De vuilnisbakken worden leeggemaakt en gereinigd. De vlekken en vingerafdrukken op de bureaus worden verwijderd met speciale reinigingsmiddelen.

Wat moet er wekelijks gebeuren?
Het wekelijks afstoffen en schoonmaken van kantoormeubilair zoals archiefkasten, bureaus, planken, scheidingswanden, enz. is een must. Elektronische accessoires en apparatuur zoals telefoons, computers, monitors en toetsenborden worden met een microvezeldoekje afgewreven nadat ze met water of een desinfecterende oplossing besproeid zijn. Er kunnen ook ontsmettingsdoekjes gebruikt worden. Om het stof niet te laten ophopen worden de deurstijlen, de vensterbanken, verwarmings- of airconditioningopeningen wekelijks stofvrij gemaakt. De toiletten worden en het sanitair worden gedesinfecteerd met speciale reinigingsmiddelen. Aansluitend worden ook de dispensers voor toiletpapier, papieren handdoeken en zeep ontsmet en bijgevuld.

Wat kun je eventueel maandelijks laten doen?
Je kunt maandelijks de ramen laten wassen. Je kunt houten meubeloppervlakken zoals tafels, bureaus en stoelen meer glans geven door ze met meubelpoets te laten schoonmaken.

Delen  

10 oktober 2022

Alles over vastgoed

Welkom op mijn blog over vastgoed, mijn naam is Mustafa en ik ben 47 jaar. Toen ik in de jaren '90 voor makelaar een opleiding volgde, begon ik alsmaar meer interesse te tonen voor het kopen en verkopen en voor het huren en verhuren van huizen, studio's, appartementen en (bouw)gronden. Ik maakte van mijn passie mijn beroep en ben nu dagelijks actief bezig op de vastgoedmarkt. Het is fantastisch mensen bij te staan in hun keuze naar dat stekje waar zij zich goed (gaan) voelen. Op deze blog vind je interessante artikelen, nieuws over recente projecten, eigen ervaringen en tips & tricks met betrekking tot vastgoed. Ik hou het voor iedereen verstaanbaar. Veel leesplezier alvast!