Machine verhuizen, een hele klus

Verhuis & opslag Blog

Heb je een bedrijf in de bouw of de productie? Dan is de kans groot dat je de nodige productie-, dan wel bewerkingsmachines in je bezit hebt die in jouw werkplaats of fabriekshal staan. Vroeg of laat zal je een of meerdere machines waarschijnlijk moeten vervangen. Dit omdat reviseren en/of repareren te duur wordt. Of omdat de machines verouderd raken, ze niet meer aan de hedendaagse technologie en eisen voldoen, waardoor je de output niet meer haalt die je voor ogen hebt. Nieuwe machines hebben meestal weer een hogere output dan hun voorgangers.

Op het moment dat je een nieuwe machine aanschaft zal je rekening moeten houden met transport. De machine die op dit moment bij jou in de hal of werkplaats staat moet er uit en moet naar een andere locatie. De nieuwe machine, die jij hebt aangeschaft, moet naar jouw bedrijfspand getransporteerd worden. Kortom, we moeten een machine verhuizen. Of in dit voorbeeld, twee machines.

Hoe verhuis je machines?
Als je jouw oude machine hebt verkocht dan wil je natuurlijk dat deze in goede staat op zijn nieuwe locatie aankomt. Misschien heb je hem ingeruild bij de verkoper waar jij je nieuwe exemplaar hebt gekocht. Dat maakt de operatie qua transport eenvoudiger, omdat het verhuizen in een handeling gedaan kan worden. De nieuwe machine wordt gebracht, deze wordt uitgeladen en de oude machine wordt ingeladen.

Belangrijk is dat het machine verhuizen, bijvoorbeeld door Van Dijk De Meern BV, op een goede manier wordt gedaan. Het is daarom verstandig met een erkende partij te werken voor deze klus. Misschien regelt de machineverkoper dit, maar misschien moet je dit zelf regelen. Als je het verhuizen zelf moet regelen, oriƫnteer je dan goed. Kijk rond op internet. Je kunt vrij snel een aantal erkende machineverhuizers vinden. Soms staan er ook recensies bij, het is altijd handig om hier even doorheen te lezen.

Voorbereiding
Spreek van te voren goed door met de verhuizer wat de bedoeling is. Geef aan wat voor soort machine er precies verhuisd moet worden. Geef ook de afmetingen en het gewicht door. Dit is van belang voor het vervoersmiddel dat gebruikt moet worden. Spreek ook door hoe het geregeld is met verzekeringen. Is de verhuizer goed verzekerd voor eventuele schade aan de te transporteren goederen? Dit om discussies achteraf te voorkomen. Overleg ook met de verhuizer wat er van jou verwacht wordt. Moet je zaken voorbereiden? Wordt de machine vanaf zijn huidige plek opgetild en opgeladen of moet jij er voor zorgen dat de machine al buiten komt te staan?

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Delen  

15 november 2021

Alles over vastgoed

Welkom op mijn blog over vastgoed, mijn naam is Mustafa en ik ben 47 jaar. Toen ik in de jaren '90 voor makelaar een opleiding volgde, begon ik alsmaar meer interesse te tonen voor het kopen en verkopen en voor het huren en verhuren van huizen, studio's, appartementen en (bouw)gronden. Ik maakte van mijn passie mijn beroep en ben nu dagelijks actief bezig op de vastgoedmarkt. Het is fantastisch mensen bij te staan in hun keuze naar dat stekje waar zij zich goed (gaan) voelen. Op deze blog vind je interessante artikelen, nieuws over recente projecten, eigen ervaringen en tips & tricks met betrekking tot vastgoed. Ik hou het voor iedereen verstaanbaar. Veel leesplezier alvast!