Inbraakwerende kluis

Sloten, sleutels & brandkasten Blog

Iedereen kent het wel. Je hebt belangrijke papieren zoals diploma's, koopcontracten, documenten waarop staat dat u de eigenaar bent, kentekenbewijzen of hoge bedragen contant geld. In ieder geval spullen waarbij het een groot probleem (kan) opleveren als deze gestolen worden. Waar laat u deze spullen, zodat zij niet gestolen kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn in een oude sok onder de bank of onder het bed maar dit is in de tegenwoordige tijd verre van ideaal. Inbrekers pakken alles wat zij pakken kunnen ook al hebben ze er niet altijd wat aan. Hiervoor is een inbraakwerende kluis de beste oplossing. 

Inbraakwerende kluis

Wat is nu precies een inbraakwerende kluis? Het woord zelf zegt het eigenlijk al, het is een kluis die er voor zorgt dat inbrekers de spullen die in de kluis zitten niet mee kunnen nemen.  Bij het aanschaffen van een inbraakwerende kluis is het van belang om te kijken naar gecertificeerde inbraakwerende kluizen. Deze kluizen zijn zware kluizen die voldoen aan de Europese normeringen en bieden de beste bescherming tegen inbraak.  Er zijn vele soorten gecertificeerde kluizen beschikbaar, grote en kleine en met verschillende sluitingen.   

Sluitingen kluis

De kluizen beschikken over verschillende sluitingsmechanismen. Er bestaan kluizen die simpelweg met een sleutel op slot te doen zijn. Hierbij is het van belang om de sleutel niet kwijt te raken en deze op een goede plek op te bergen. Deze moet natuurlijk niet door dieven gevonden worden!  Kluizen met cijferslot. Er zijn kluizen met draaibare cijfersloten, deze hoeven niet op het elektra aangesloten te worden. Door middel van het draaien aan het draaislot kan de kluis op slot gedaan worden en van het slot afgehaald worden. Hierbij is het belangrijk dat het cijferslot onthouden moet worden. Het openen van een draaibaar cijferslot duurt wat langer dan het openen van de kluis met de sleutel. Het draaislot moet exact op de juiste nummers staan anders gaat deze niet open.  Kluizen met elektronische beveiliging. Deze zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en kunnen worden geopend met een code. Sommige kluizen hebben vaste toetsen maar er bestaan tegenwoordig ook kluizen met een touchpad waarbij de nummers van plaats verwisselen. Op deze manier zijn er ook geen vingerafdrukken op dezelfde plaatsen op het touchpad te zien en kan de code dus niet gemakkelijk gekraakt worden. Naast het elektriciteitsnetwerk hebben deze kluizen ook vaak een batterij voor als de stroom eraf is.   

Verankering kluis

Let er op bij het kopen van een kluis dat deze verankerd kan worden in de muur of in de grond. Dit zorgt ervoor dat de dief de kluis niet in zijn geheel mee kan nemen, waardoor de dief evengoed over de buit kan beschikken. Raadpleeg een expert als Safe2Lock Brandkasten VOF voor meer informatie.

Delen  

18 september 2018

Alles over vastgoed

Welkom op mijn blog over vastgoed, mijn naam is Mustafa en ik ben 47 jaar. Toen ik in de jaren '90 voor makelaar een opleiding volgde, begon ik alsmaar meer interesse te tonen voor het kopen en verkopen en voor het huren en verhuren van huizen, studio's, appartementen en (bouw)gronden. Ik maakte van mijn passie mijn beroep en ben nu dagelijks actief bezig op de vastgoedmarkt. Het is fantastisch mensen bij te staan in hun keuze naar dat stekje waar zij zich goed (gaan) voelen. Op deze blog vind je interessante artikelen, nieuws over recente projecten, eigen ervaringen en tips & tricks met betrekking tot vastgoed. Ik hou het voor iedereen verstaanbaar. Veel leesplezier alvast!